Femke de Laat van start op het WK Jonge Dressuurpaarden

Vorige week zijn Femke en Aniek de Laat afgereisd naar het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. Na een succesvol selectietraject was Femke samen met Kind Pleasure (v. Governor x Blue Hors Zack) opgenomen in het Nederlands team bij de 6-jarigen.

Nadat ze dinsdag positief door de vetcheck waren gekomen mochten ze woensdag als eerste Nederlander aan start komen in de kwalificatie voor de 6-jarigen. Femke liet een hele fijne en vriendelijke proef zien met Kind Pleasure waarin zijn kwaliteiten goed naar voren komen. Dit werd beloond met een 8,5 voor de draf, een 8 voor de stap, een 7,8 voor de galop en submission en een 8 voor perspective. Hiermee kwamen ze op een 14e plaats met 80,4%.

Helaas was dit net te weinig voor de grote finale, hierdoor mochten ze de volgende dag gelijk van start gaan in de kleine finale. Ook in de kleine finale zette Femke weer een sterke en mooie proef neer. Met een 7.9 voor de draf, een 8,2 voor de stap, een 7,8 voor de galop en submission en een 8 voor perspective kwamen ze uit op 79,4%. Hiermee behaalden ze een mooie 8e plaats van de 35 deelnemers en mochten ze meerijden in de prijsuitreiking.

Dit was het eerste WK voor Femke en Kind Pleasure en wij zijn super trots op deze mooie resultaten die ze daar neer hebben kunnen zetten in een sterk deelnemersveld!

Kind Pleasure heeft Femke zelf in eigendom samen met de fokkers Ada en Wouter Plaizier, wij kijken uit naar nog een mooie toekomst voor Femke en Kind Pleasure!

Femke de Laat en Kind Pleasure (v. Governor x Blue Hors Zack) foto's gemaakt door Timo Martis.

Comments

comments