Femke en Derk bovenaan in Subli Cup!

Outdoor Brabant te Breda is weer van start! Woensdag werd de Subli-cup voor de 4, 5 en 6-jarige dressuurpaarden uitgeschreven. In een groot deelnemersveld kwam ook Femke aan de start met Derk. Derk is een 4-jarige ruin van Wynto x Oo seven, in eigendom van Femke en Ad de Laat. Femke was erg tevreden na de proef want Derk liet zich goed zien. Dit was ook in de resultaten terug te zien! De combinatie eindigde op een 4e plaats met maar liefst 81,5 punten! Vandaag stond er een leuk stukje van de combinatie in de krant:

Femke de Laat met Derk op het voorplan

Auteur: door Wim van Ginneken | donderdag 30 augustus 2012 | 07:00 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 30 augustus 2012 | 08:23

PAARDENSPORT – Femke de Laat uit Schijf reikte in de Sublicupwedstrijden voor vier- en vijfjarige dressuurpaarden op Outdoor Brabant naar de hoogste West-Brabantse score. Ze kwam met haar vosruin Derk tussen het nationale geweld op plaats vier bij de vierjarigen.

Haar score van 81.4 bij het juryduo Vis-Lindeman betekende een persoonlijk record. “Op een wedstrijd liep Derk nooit beter. Voor de aanleg als dressuurpaard kreeg hij zelfs het cijfer negen. Hij had misschien met nog iets meer impuls door de baan kunnen gaan.”
Derk wist al direct bij zijn entree te imponeren. Front erop en mooi opwaarts bewegend. Femke de Laat is met haar Wyntonruin nog volop in de race voor de finales om het Sublikampioenschap in Ermelo. “Het grootste voordeel is dat Derk van mezelf is. Ik heb er dus alles over te vertellen. Hij wordt niet zomaar verkocht.”
Jeroen Okkema (St. Willebrord) volgde met Top’s Diva als vijfde onmiddellijk in haar spoor. De overwinning bij de vierjarige paarden ging naar de Zeeuwse Jessica Nijpjes met Sambucco. Zeeuwse winst was er ook bij de vijfjarigen. Thamar Zweistra kwam in die leeftijdsgroep royaal voorop met Hexagons Charon

Comments

comments

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *