Geslaagde clinic Stal Rozenven!

Dankzij de geweldige organisatie van Marijke en Frank Trommelen was het gisteren een zeer succesvolle en leerzame dag op Stal Rozenven. Het programma begon, in samenwerking met Maaike Bierstekers, vooral informatief waarbij de nadruk werd gelegd op de spanning die vaak bij ruiters / amazones ontstaat. Erg leerzaam voor vele aanwezigen. Vervolgens werd er gekeken naar verschillende combinaties die hun proef voor reden en ook hierbij werd gekeken naar de spanning van de ruiters. Iets wat hierbij vaak naar voren kwam was vooral het woordje “niet”. Wanneer je probeert alles met een wat positievere blik te bekijken zullen de spanningen ook wat afvloeien. Maaike Bierstekers, sportpsycholoog, wist hier enkele zeer nuttige tips te geven.

Maaike Bierstekers (sportpsycholoog) aan het woord

Nadat we het onderdeel spanning behandeld hadden reden Aniek en Femke twee paarden voor. De bedoeling van dit onderdeel was dat iedereen meer te weten kwam over de functionaliteit van de gangen. Frank Trommelen gaf hierbij uitleg aan de hand van de twee paarden die werden voor gereden en het publiek kon hierbij vragen stellen. Duidelijk kwam naar voren dat het belangrijk is dat het paard functioneel kan bewegen, dit wil zeggen, het paard moet makkelijk en los door het lichaam kunnen bewegen en hier hierbij ook klein kunnen bewegen maar ook groter. Ook dit onderdeel was voor iedereen erg leerzaam omdat praktijk en theorie werd gecombineerd.

Het laatste onderdeel was het beoordelen van een proef. Een aantal combinaties reden een proef voor waarbij alle deelnemers ook zelf mee konden beoordelen. Frank Trommelen, tevens ook jurylid, werd hierbij de hoofdjury. Nadat de proeven beoordeeld waren is Frank dit gaan vergelijken met alle deelnemers. Over het algemeen waren de meeste deelnemers het met elkaar eens. Er werd over de proeven gepraat en gediscussieerd zodat iedereen er wat van op kon steken.

Al met al was het een leerzame, succesvolle maar ook gezellige dag. We hopen iedereen de volgende keer ook weer te mogen ontvangen!

Foto’s van de clinic zijn z.s.m. te zien op onze Facebook pagina!

Comments

comments

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *