Groots evenement: zoektocht naar jong dressuurtalent!!

Roosendaal –Welk paard wordt het ‘Young Dressage Talent 2013’van KWPN Regio West Brabant? Dat zal beslist worden tijdens de jonge paarden wedstrijd die deze KWPN regio op zaterdag  21 september in PSC Den Goubergh te Roosendaal organiseert.

En dat belooft een spannende én aantrekkelijke strijd te worden. Conform de PAVO Cup formule zullen in totaal ruim 90  drie- en vierjarige dressuurpaarden zich in tweetallen in de ring presenteren en kundig beoordeeld worden door juryduo Marianne Dorresteijn en Jeroen Hulsman. Aan het einde van de dag rijdt niemand minder dan PAVO Cup kampioene Kirsten Brouwer de hoogst geplaatste paarden over, waarna de winnaar per leeftijdscategorie bekend wordt.

Amazone Kirsten Brouwer zal eerder  op de middag ook een clinic verzorgen met haar PAVO Cup kampioen Dancer. Het publiek zal met eigen ogen kunnen aanschouwen hoe zij haar jonge paarden topper optimaal voorbereidt voor het grotere werk en weet te presenteren in de ring. Een tweede clinic komt van de hand van Van Olst Horses uit Den Hout. De dressuurhengsten van Van Olst maken de laatste jaren furore in binnen- en buitenland. Wat is hun geheim? Negro? Lord Leatherdale? Goed trainen? Of van alles wat? Iedereen die naar Roosendaal komt, zal ontdekken hoe het zit daar in Den Hout. Tel daarbij op dat   Regio inspekteur Toine Hoefs samen met de clinic gevers voor deskundig commentaar zorgt, en we hebben het over een dressuurspektakel dat geen enkele dressuurliefhebber wil missen.

Het eerste vierjarige dressuurpaard betreedt om 8.00 uur de ring. Vanaf ongeveer 12.30 uur wordt begonnen met de driejarige paarden. Ook vinden de clinics in het middagprogramma plaats. Na het overrijden door Kirsten Brouwer zal om ca. 19.00 uur de prijsuitreiking plaats vinden. Geïnteresseerden zijn van harte welkom! De toegang en het parkeren is gratis. Meer informatie, programma en startlijsten: www.kwpn-westbrabant.nl (kijk bij YDT 2013), of e-mail: marie-louise.moerings@online.nl / aniekdelaat@hotmail.nl

Comments

comments

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *