Ingrid Vrouwenvelder debuteert super in de Z klasse

Ingrid Vrouwenvelder is al jaren pensionklant van Stal Rozenven. Met haar Wicked Boy lest ze ook regelmatig bij Femke. Ondanks dat Wicked geen makkelijk paard is, heeft de combinatie al vele prijzen binnen gehaald. Afgelopen weekend debuteerde ze in de Z klasse. Ingrid wachtte net zo lang tot de combinatie er echt klaar voor was en dit resulteerde uiteindelijk in een mooie overwinning! Hier nog een leuk stukje in BN de Stem:

Ingrid Vrouwenvelder debuteert met Z-winst

Geplaatst op

PAARDENSPORT – Een echt wedstrijddier is Ingrid Vrouwenvelder niet. “Ik ga alleen als ik er echt iets te zoeken heb.” Dit weekeinde was het weer zover.

De Roosendaalse trok met haar grote bruine ruin Wicked Boy SZ naar manege Reigershof in Oud Gastel. Om daar op de wedstrijddag van DSV West-Brabant te debuteren in de Z-klasse. “Ik had het idee dat we er klaar voor waren.”

De tegenstand kwam vooral uit de Friezenhoek. Marianne Smits (Wernhout) met de hengst Jelle (tweede) en Judith Oostdijk (Os- sendrecht) met Folkje G zaten Vrouwenvelder dicht op de hielen. “Wicked Boy is geen gemakkelijk paard” legt de winnares uit. “Hij is gauw van de leg. Het is voor hem gewoon moeilijk geconcentreerd te blijven.

Pas als zesjarige mocht hij voor het eerst mee naar de wedstrijd. Voorheen miste ik de controle.” Vrouwenvelder had daags voor de wedstrijddag haar proefrondjes al gedraaid in Reigershof. “Dat was maar goed ook. Toen was hij heel gespannen. In de wedstrijd viel dat erg mee.”

Dat de kersverse Z-combinatie nog aardig wat progressie kan maken bleek ook. Met de keertwendingen bijvoorbeeld. Ditmaal liet Wicked Boy daarin een been staan. En dat deed jurylid Margo Bosch meteen naar het cijfer vier grijpen. In de herkansing ging Aimee Albers met Mister DS met de hoofdprijs aan de haal. De hoofdactrices uit het eerste Z-bedrijf volgden in haar spoor. Met Judith Oostdijk voorop. Vrouwenvelder en Smits deelden de derde stek.

Comments

comments

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *