Maar liefst TWEE Brabantse kampioenen en 3 tickets NK!!!

Afgelopen weekend stonden de Brabantse Kampioenschappen in Schijndel op het programma. Femke en Aniek werden beide kringkampioen in kring West Brabant. Vrijdag begon de strijd voor Femke met Gigolo in de klasse M1. De combinatie werd in onze regio reserve kampioen. Het kampioenschap van afgelopen weekend werd verdeeld over 2 onderdelen. Voor Femke betekende dit dat ze de eerste proef bij de beste 3 moest komen om door te mogen naar de finale en dit deden ze, ze wonnen de eerste proef! In de finale deed Femke er met Gigolo nog een schepje bovenop en wisten ze ook deze proef op hun naam te zetten!! Hiermee werden ze zeer overtuigend Brabants Kampioen in de klasse M1!!!

Zondag werden de Z-klassen verreden en ook dit werd verdeeld in twee onderdelen. Alle combinaties reden eerst een proef en de beste 8 combinaties mochten Kür op muziek rijden. Aniek reed met Endyrava mee in de Z2 en Femke met Dark Pleasure in de ZZ-licht.

De eerste proef behaalde Aniek met Endy een mooie 3e plaats. Het beloofde een spannende strijd te worden want de concurrentie lag heel dicht bij elkaar. Om nog kampioen te worden moest Aniek de Kur op muziek winnen… en dat deden ze!! Met een hele mooie kür, op maat gemaakt door Annelies Tuenter, pakte ze heel overtuigend de overwinning in de Kür. Met hoge percentages wist de combinatie hiermee zelfs ook nog Brabants kampioen te worden!!!

Femke reed vervolgens met Dark Pleasure een sterke eerste proef wat resulteerde in een mooie 4e plaats. Ook hier lag de concurrentie heel dicht bij elkaar en werd het dus een spannende strijd in de kur. Dark vond helaas de muziek iets spannend waardoor er wat fouten ontstonden en hierdoor zakte ze naar een 5e plaats. Alsnog een heel mooi resultaat want hiermee behaalde ze ook een ticket voor het NK! Hier start alles weer opnieuw dus hard trainen nu om ook daar weer te knallen!!

bk 1

bk 2

bk 3

bk 5

bk 4

Comments

comments