Oplettendheid en voorzichtigheid gewenst!

Zoals jullie allen waarschijnlijk wel hebben gelezen en gehoord heerst er in Nederland het Rhino-virus. Onderstaand bericht verscheen in het nieuws:

Sectorraad Paarden: geen paarden vervoeren tenzij strikt noodzakelijk

03/03/2012 08:53

In verband met twee mogelijke nieuwe uitbraken van Rhinopneumonie roept de Sectorraad Paarden alle paardenhouders in heel Nederland op om geen paarden te vervoeren, tenzij dit strikt noodzakelijk is. De nieuwe gevallen, een abortus en neurologische variant, zijn op dit moment alleen klinisch bevestigd. De KNHS heeft inmiddels het advies uitgebracht om alle wedstrijden af te gelasten in verband met deze nieuwe ontwikkelingen. De Sectorraad Paarden roept dan ook alle paardenhouders op om op dit moment geen onnodige risico’s te nemen en voorzichtig te zijn.

“Paardenhouders worden opgeroepen hun verantwoordelijkheid te nemen en niet het risico te lopen bij te dragen aan de verdere verspreiding van het virus. Bij twijfel adviseren wij om direct contact op te nemen met een dierenarts”, aldus de Sectorraad Paarden.

Paardenhouders zijn niet verplicht om melding te maken van eventuele aanwezigheid van het virus bij hun paarden. De Sectorraad Paarden benadrukt openheid: “Geen melding maken van aanwezigheid van het virus kan bijdragen aan verdere verspreiding. Wanneer nu adequaat wordt opgetreden en zeer beperkt wordt vervoerd is de kans aanwezig dat het virus zich minder snel verspreidt”.

Neem voor vragen contact op met uw eigen dierenarts.

Houd voor de meest recente informatie de websites van de KNHS, en de Sectorraad Paarden in de gaten.

Bron: KNHS / Sectorraad Paarden

We willen jullie vragen om ook zo voorzichtig mogelijk te zijn. Dit houdt ook in om niet van stal te gaan met je paard zolang het niet nodig is. Mocht je het toch noodzakelijk vinden om toch van stal te gaan dan graag in overleg met ons! Ook als je zelf op andere stallen komt graag voorzichtig hiermee om gaan dus niet direct hierheen komen zonder enige maatregelen te treffen. Houdt de nieuwsberichten goed in de gaten en met vragen kan je altijd bij ons terecht.

Comments

comments

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *