Topdag met toptalenten!

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, de jonge paarden mochten zich laten zien voor de jury. Jaarlijks owrdt het sportpaardengala in september georganiseerd. Dit jaar zorgden Marie-Louise Moerings en Aniek ervoor dat een drukke dag werd met vele sterke deelnemers, mooie shows en een spetterende afsluiting.

De 3 jarige dressuurpaarden begonnen de dag om 9.00u. In het eerste groepje van de dag kwam ook Aniek aan de start met Endyrava. Endyrava is een nakomeling van Lord Leatherdale uit de Rava lijn. Ze maakte direct indruk op de jury en scoorden in totaal 77 punten! In de stap was er nog wat spanning waardoor dit op een 6,5 uit kwam, de rest van het protocol bestond uit alleen maar 8-en! Deze score resulteerde in een goede 6e plaats van de 45 deelnemers. Hier een foto van Aniek met Endyrava:

Aniek met Endyrava

Nadat alle 3 jarige zich getoond hadden werd een clinic verzorgd door Gertjan van Olst. Hij toonde de goedgekeurde hengst Chippendale onder Severo Jurado Lopez. Endyrava is ook aangekocht bij Gertjan van Olst.

Chippendale onder Severo Jurado Lopez

De 4 jarige toonde zich na de show onder het zadel. Femke reed met twee paarden mee in deze competitie. Eerst kwam ze met Derk aan de start. Deze is in eigendom van Femke en Ad. Derk was tijdens het losrijden erg heet waardoor Femke er niet volledig aan kon rijden in de ring. Toch behaalde ze een moie score van 71,5 punten. Hier een foto van Derk onder Femke:

Femke met Derk

Na Derk wilde Femke er met het volgende paard nog een schepje bovenop doen. Ze reed toen Desire, een nakomeling van Citango in eigendom van Ad van der Veeken en Nicol Avontuur. Dat schepje bovenop dat kwam er zeker want de combinatie scoorde 80,5 punten! Dit zorgde ervoor dat de combinatie de finale mocht rijden. Hierin werd Desire overgereden door testruiter Jose van Haaren. Zij beoordeelde het paard met een 9,5 wat uiteindelijk resulteerde in een zeer goede 2e plaats! Hier ook nog een foto van deze combinatie:

Femke met Desire

 

 

 

Comments

comments

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *