Onze eigen “Boscowboy” in de krant!

Wie vanmorgen BN de Stem gelezen heeft, heeft misschien gezien dat er een prachtige foto stond van de rucphense heide. Het was de afgelopen dagen natuurlijk heerlijk weer om de bossen in te gaan te paard. John, pensionklant van Stal Rozenven, maakte met zijn Groninger hier ook gebruik van. En dit ging niet onopgemerkt!Droog en stoffig in de bossen van West-Brabant

woensdag 28 maart 2012 | 08:47 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 28 maart 2012 | 11:01

RUCPHEN – Het is kurk en kurkdroog in de bossen. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft gisteren zelfs code oranje afgegeven.

Dat betekent dat er een verhoogde kans op bos- en natuurbranden is. Deskundigen zeggen dat het zelfs zo droog is dat het al snel richting code rood zal gaan. Volgens de brandweer is het bijzonder dat er al zo vroeg in het jaar gevaar voor bosbranden is. De meeste natuurgebieden in dit deel van de provincie zijn droog omdat er de laatste weken amper regen is gevallen. In de Loonse en Drunense Duinen brak vorige week al drie keer brand uit en de brandtoren op de Kalmthoutse Heide is als sinds maandag bemand. In mei 2011 was daar een grote bosbrand. In de Rucphense bossen blijft de overlast voorlopig beperkt tot stoffige paden.

Comments

comments

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *