Stal Rozenven

Stal Rozenven is gevestigd aan de rand van Roosendaal, in het mooie Brabantse plaatsje Schijf. De stal is prachtig en rustig gelegen aan de bosrand.

De paardenhouderij is opgericht in 1994. Nu staan er inmiddels een flink aantal paarden, maar toch willen we het kleinschalig houden, om de ruiters zoveel ruimte te geven om te trainen en om de gezelligheid te waarborgen.

De locatie is ook uiterst geschikt voor recreatief rijden, want de stal is prachtig en rustig gelegen aan de bosrand. De paarden krijgen elke dag ruim voldoende weidegang. Er is weinig verloop in het komen en gaan van paarden zodat de rust betreft de weidegang verzekerd is. De stallen worden elke dag uitgemest en voorzien van een verse laag stro en vers hooi. Voor meer informatie wat betreft de pensionstalling verwijzen we u naar “pensionstalling”.

Naast de pensionstal hebben we ook een fokkerijgedeelte. De fokkerij bestaat uit enkele goede KWPN merries waaronder nakomelingen van een rechtstreekse Doruto-merrie. Deze merrie heeft inmiddels vele veulens voortgebracht die hun verwachting in de dressuursport hebben waargemaakt. Helaas is onze rechtstreekse Doruto merrie vorig jaar overleden.Van deze nakomelingen hebben we twee merrie’s zelf aangehouden waaronder Chezrato (v. Uptown) en Beaurato (v. United). Naast de Doruto nakomelingen hebben we nog een goede fokmerrie, Zelina (San remo x Equador). Deze merrie heeft reeds twee mooie veulens gebracht waaronder Dieulina (v. Krack C) en Elina (v. Stedinger). De veulens krijgen bij ons de ruimte om op te groeien en worden op het bedrijf zelf opgefokt, er is genoeg weidegang.De merries worden in een aparte ruimte gehouden om hier rust te creëren. Er wordt getracht kwaliteitsvolle KWPN paarden te fokken.

De paardenhouderij wordt gerund door familie de Laat bestaande uit Ad en Anita en dochters Marijke, Aniek en Femke.